Rukomet
58

Bašić: Vjerujemo da je Liga 4 naš realni domet

Klix.ba
Adem Bašić
Adem Bašić
Nakon osam odigranih kola u Premijer ligi BiH, rukometaši sarajevske Bosne se nalaze na petom mjestu sa 15 osvojenih bodova. Poslije izuzetno teške prošle sezone, u kojoj se klub borio za opstanak, sad su ambicije na dosta višem nivou.

Pored nekolicine novih igrača, pred početak prvenstva je došlo i do smjene na mjestu šefa stručnog štaba, kada je trenersku palicu preuzeo Adem Bašić, koji je sa svojom ekipom u dosadašnjem dijelu sezone ostvario pet pobjeda i tri poraza.

Bašić vjeruje da se Bosna može vratiti na puteve stare slave u doglednom periodu.

"Početak je bio, očekivano, veoma težak. Breme protekle sezone je bilo na leđima, uz malo vremena za kompletne pripreme koje je situacija zahtijevala. Iz dana u dan smo slagali kockice našeg mozaika zvanog RK Bosna. Iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu, radimo na popravljanju svih segmenata igre, i tu sam, koliko optimističan, toliko i realan te vjerujem da možemo napraviti puno toga. Ključ uspjeha je u treningu, a što se brže to shvati, skratit će se proces nastajanja jedne homogene ekipe. U svemu imamo svesrdnu podršku uprave kluba, koja je također u novom sastavu i obećavajuća je na putu povratka stare Bosnine slave".

U posljednjem odigranom prvenstvenom kolu, Studenti su slavili protiv Zrinjskog na Mojmilu. Šef struke sarajevskog kluba ističe da Bosna mora sezonu završiti u gornjem dijelu tabele.

"Ostaje žal za izgubljenom utakmicom na domaćem terenu protiv Borca, gdje smo imali velikih problema u realizaciji napada te je poraz bio neminovan. Ipak, velikom borbenošću i disciplinom, uspjeli smo donijeti bodove sa vrućeg gostovanja u Maglaju te se na taj način vratiti u utrku za gornji dio tabele. Potom smo u subotu dočekali ekipu Zrinjskog u utakmici koju je stanje na tabeli i važnost bodova učinilo veoma teškom za obje ekipe. Zrinjski je jedna od najkvalitetnijih ekipa naše lige i utoliko nam je pobjeda draža, a koristim priliku da još jednom čestitam svojim igračima na iskazanoj borbenosti, ali i pokazanoj hladnokrvnosti u trenucima kada se utakmica 'lomila'. Ova pobjeda nam daje dodatni vjetar u leđa i vjerujemo da je Liga 4 naš realni domet".

Sarajlije u narednom kolu gostuju u Zenici.

"Nama je pobjeda protiv Čelika imperativ, idemo se boriti za bodove bez kalkulacija, kao i u svakoj narednoj utakmici, obzirom da želimo u vrh. Moramo na svakoj utakmici biti maksimalno motivirani i taktički spremni, a to se pogotovo odnosi na gostovanja gdje često sitne greške skupo koštaju", izjavio je šef stručnog štaba petoplasirane ekipe prvenstva.

Prije susreta sa Čelikom, Bosna će u srijedu dočekati ekipu Krivaje, u okviru prvog pretkola Kupa BiH, a trener kluba iz glavnog grada naše zemlje ističe da se Bosna ne odriče ovog takmičenja.

"Kup BiH nam je podjednako važan kao i prvenstvo, pa naravno da želimo, ukoliko nam se ukaže prilika, a vjerujem da hoće, da se plasiramo u završnicu. Krivaja nam je prva prepreka na tom putu i bez kalkulacija idemo na pobjedu i prolaz u narednu fazu. Pozivam navijače da nas podrže u ovoj utakmici koja se igra u srijedu, 16. novembra, u dvorani 'Ramiz Salčin' od 19 sati, a ulaz je besplatan", završio je Bašić.