Sezona 2011/2012.
0

Regionalno ragbi prvenstvo za 15 klubova iz 6 zemalja

Sarajevo-x.com
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Odbor za takmičenje Regionalnog ragbi prvenstva raspravljalo je o planovima i pripremama za narednu takmičarsku sezonu. U sezoni 2011/2012 će se takmičiti 15 klubova, podijeljenih u tri grupe, iz šest zemalja, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije.

U "Grupi A" igrat će splitska Nada, mađarski Battai Bulldogok, beogradski Partizan, ljubljanski Bežigrad i zenički Rudar.

U "Grupi B" nastupaju bečki Donau Piraten, Ljubljana, KARC iz mađarskog grada Kečkemeta, beogradski KBRK i momčad Zagreba.

"Grupu C" čine mađarski Esztegomi Vitezek, beogradski Pobednik, zenički Čelik, Viena Seltik iz Beča i zagrebačka Mladost.

Odlučeno je da sve ekipe do 1. septembra trebaju prijaviti liste igrača, kao i izvršiti uplate participacije za učestvovanje u Regionalnom ragbi prvenstvu od po 500 eura.

Nakon opsežne diskusije Odbor za takmičenje RRC-a je odlučio da naknade za službena lica iznose, sudija 50 eura, delegat 40 eura i pomoćne sudije po 25 eura.

U narednoj sezoni sudački odbor će činiti Dejan Štiglić predsjednik - Srbija, Dušan Leskovar - Slovenija, Csaba Priskin - Mađarska, Želimir Gavez - Hrvatska, i Mirza Oruč - BiH, a povjerenik za takmičenje RRC će ponovno biti Denis Veličković.