OK BiH
0

Promovirani osvajači medalja na Olimpijadi mladih

FENA
Damir Džumhur
Damir Džumhur
Mladi olimpijci Bosne i Hercegovine - teniser Damir Džumhur i judista Eldin Omerović, osvajanjem bronzanih medalja na Prvoj olimpijadi mladih u Singapuru, ostvarili su istorijski uspjeh bh. sporta.

U Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine (OKBiH) je tim povodom održana svečanost na kojoj su promovirani osvajači medalja i uručene zahvalnice za vrhunske rezultate na najvećoj svjetskoj smotri mladih.

Predsjednik OKBiH Izet Rađo naglasio je da prve medalje imaju istorijski značaj za bh. sport i da je naša zemlja još jednom pokazala da ime veliki sportski potenicjal.

Uime otsutnog Damira Džumhura, koji trenuno nastupa na juniorskom teniskom US Openu u New Yorku, na prijemu je zahvalio njegov otac i trener Nerfid. On je naglasio da odličja imaju poseban sjaj imajući u vidu teške uvjete u kojim se razvijaju naši mladi talenti, te da su ovi uspjesi plod dugogodišnjeg napornog rada i velikih odricanja.

U prostoru Olimpijskog muzeja Izet Rađo uručio je predsjedniku Hokejaškog saveza BiH Harisu Muhiću ček u iznosu 45.000 KM, koje je donirao Fond solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta. Ova sredsva su namijenjena za postavljanje stalne ledene plohe u dvorani KSC Skenderija.

Na kraju svečanosti predsjednik OKBiH uručio je i sliku Milanku Mučibabiću za osvojenu zlatnu medalju u judou na Svjetskom prvenstvu veterana u Montrealu.