fokus na mladima
237

Prevent podržao viceprvaka Evrope, najboljeg sportistu u Travniku

Podrška za karatistu Aliju Arnautović
Podrška za karatistu Aliju Arnautović
Baš kako Prevent u Travniku osluškuje potrebe svojih kupaca, osluškuje i potrebe lokalne zajednice kojoj kao društveno odgovorna kompanija često doprinosi.

Osim što vraća Travniku staru slavu šivanja za renomirane modne brendove, Prevent u ovom gradu podržava mlade ljude, najprije dajući posao za njih 300-tinjak zaposlenih u fabrici, čija je prosječna starost 24 godine.

Pored toga, Prevent je odlučio i dati podršku najperspektivnijem mladom sportisti Travnika, karatisti Aliju Arnautoviću, koji se nedavno okitio titulom evropskog kadetskog vicešampiona na prvenstvu održanom na Kipru. "Drago mi je da smo kao kompanija u mogućnosti da podržimo Alija, koji na najbolji mogući način predstavlja sebe, grad i državu iz kojeg dolazi. U fokusu su nam mladi ljudi, njihove potrebe te ih pažljivo osluškujemo i radimo na njihovoj realizaciji", naglasila je Aida Lončar Mraković, direktorica Prevent Travnika.

Aida Lončar - Mraković, direktorica Preventa Travnik
Aida Lončar - Mraković, direktorica Preventa Travnik

Arnautović je prvi karatista iz svog kluba koji je izašao na svjetsko borilište, odnosno na Svjetsko prvenstvo održano krajem prošle godine u Turskoj. Također, aktuelni je kadetski prvak BiH u karateu, balkanski prvak (2022), a nedavno je donio u svoj grad i bronzanu medalju sa Svjetske lige mladih.

Podrška za karatistu Aliju Arnautović
Podrška za karatistu Aliju Arnautović

Poznavajući Arnautovićevu radnu etiku i zalaganje, vrijeme i prilike za medalje tek dolaze, što je prepoznala kompanija Prevent te odlučila pomoći ovom sportisti na putu ka uspjesima i ostvarenju svojih snova.