Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cekajte malo, muskarac se maskirao da bi igrao sa zenama... Zasto je uopste sah razdvojen na muski i zenski? I kako to da je pobijedio prvakinju i vrhunsku takmicarku...
Brate ove dvije takmicarke imaju elo 1500 i 1800.To je nivo klub igraca solidnog.Tako da se ne radi o Kasparovu pa da je cudno sto ih je uzeo. Sah nije nuzno razdvojen po spolovima,ali imaju turniri iskljucivo za zene.Kako bi se podigla popularnost sporta i kako bi mogle nesto osvojiti jer je u otvorenim turnirima to tesko . Zasto su muskarci bolji sahisti,to je vec duga tema
Čuj "prerušio se u ženu"....Čemu taj seksističko-mizandrijski stav da je nikab isključivo ženski odjevni predmet?!?
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Student i ljubitelj šaha pobijedi majstorice šaha, dvije. Poučan članak 😆
za kuhanje ručka je potrebna veća inteligencija...
Trebao je samo reći da se osjeća kao žena.
Razotkriven je kad je mokrio u wc,to je prava informacija
Eto vam vasih gluposti i umotavanja
🤣🤣
DVIJE SESTRE MAĐARICE ŽUŽA POLGAR IGRALE BARA BAR SA MUŠKARCIMA I MNOGE DERALE. EDI 🇧🇦
Da ,Judit Polgar je bila strah i trepet i broj 8 u jednom momentu. Zanimljiva je prica oko njih pa preporucujem da se procita.
AKO KROZ ČARŠIJU VIDIŠ DALIJA HASIMBEGOVIC SA DRUGARICOM POD NIKABOM TO JE ONA IZAŠLA SA DINOKIJOM. EDI 🇧🇦
Kad mogu muškarci koji se pritom osjećaju kao žene sasvim legalno učestovati na takmičenjim za žene, u raznim sportovima. Zašto onda i on ne bi mogao učestvovati u šahu? Nije on kriv što su nikab i razna pokriva za tijelo zakonski dozvoljeni. Lik je samo je iskoristio mogućnosti koje su mu se pružila.
EEEEE ZATO JE TITO 46-TE ZABRANIO NIKAB JER SU SE TAKO KRILI DOMAĆI IZDAJNICI. POSEBNO JE TO BILO IZRAŽENO NA KOSOVU. OVAKO SE KOD NAS KRIJE FORTO KAD IZAĐE U ČARŠIJU. EDI🇧🇦
U Keniji nagradni fond 40k dolara, pa za nas je i Kenija zapad.. Mi hem turnira i nemamo a i sto imamo nagrade Hifa rezervar da naspes ili Bingo da se namiris... Jad sta smo postali i na sta nas je svukla sda stranka...
Razlog zasto muskarci imaju vise uspjeha u sahu jeste samo jer ih ima 10x više što igraju/treniraju šah nego cura. Imate primjer sestara Polgar, Judit i Susan, obje od malih godina roditelji samo podučavali šahu i to je bilo jedino što su radili. Obje postale prejake igračice i velemajstorke. Koliko često ce roditelji zensku djecu odluciti voditi tim putem? Koliko ce cesto cure htjeti to?
Dosta vise je djecaka/muskaraca koji su prosli tim putem kao sestre Polgar, a kad bi cura bilo vise kao sto su one onda bi cesto sigurno vidjali i zene u samom vrhu kako se bore uz Mangusa :)
ovako sam i ja komšinici dolazio na kafu...
Samo posteno.
Top!:D Ovo kad vidis, stvarno bi se nasmijao. Problem nikaba nema veze sa islamofobijom, nego sa ocitim prakticnim problemom identifikacije osoba koje se nalaze ispod.
Ama ti nemaš potrebu da identifikuješ bilo koga, tako da svoje prigovore ostavi sebi. Meni nije problem nikab, ali su mi problem oni koji mrze druge radi njihovog životnog izbora.