sport
53

Poturak obećao da će razbiti protivnika, Munoz mu poručio da je došao po pobjedu

Piše: M. N.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Najbolja i najkvalitetnija borilačka priredba u 2015. godini - Final Fight Championship 7 bit će održana u petak u Sarajevu. Na FFC7 nastupit će dva najbolja bh. borca Dževad Poturak i Tomislav Spahović.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Organizator FFC7 Zovko Orzut obećao je spektakl kakav do sada nije viđen na ovim prostorima, te istakao kako će tome itekako doprinijeti bh. Machine - Dževad Poturak koji je potpuno spreman za borbu.

"Napokon je FFC7 u Sarajevu nakon dva neuspjela pokušaja. Prvi put sam se povrijedio, drugi put smo imali prazan hod. Sada je to prava stvar. Idem ka tome da razbijem i pobijedim Franka Munoza. Sretan sam što sam se vratio u ring nakon zdravstvenih problema. Bit će mi drago da donesem pobjedu Sarajevu", rekao je Poturka na konferenciji za novinare koja je održana danas u hotelu Holiday.

Poseban meni za pobjedu

Dževad Poturak (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dževad Poturak (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Poturak se našalio i kazao kako mu je supruga "skratila meni" te da je zahvaljujući tome i napornim treninzima izgubi 7,5 kilograma.

"Dobio sam kritike prošli put od Ozuta i nisam imao obraza da dođem poluspreman. Obećavam rat od prve sekunde i dat ću sve od sebe da nokautiram. Munoz je sjajan čovjek, veliki borac, hrabar je i ne bira protivnika. Dolazi iz najjačeg kampa na svijetu koji izbacuje najbolje borce", kazao je Poturak.

Frank Munoz (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Frank Munoz (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Njegov protivnik, Španac Munoz došao je spreman i ne postoji druga opcija osim pobjede.

"Prvi put sam u Sarajevu i raduje me što sam ovdje. Bio sam spreman za oo i prije dvije godine. Poturak je odličan borac, ali mislim da je sada došlo moje vrijeme, vrijeme za nove generacije. To će biti pravi spektakl i raduje me što ću zabaviti ljude", kazao je Munoz.

Dodao je kako iza sebe ima veliki broj sati treninga i psihičkog spremanja, te da je njegov um "isprogramiran" za pobjedu.

"Neka se Kamen spremni da postane praška"

Tomislav Spahović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Tomislav Spahović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Drugi najbolji bh. borac Tomislav Spahović - The Beast uspio je dobiti protivnika nakon što su prethodna dva odustala.

"Na moju sreću dobio sam protivnika Kamena Georgijeva iz Bugarske. Spreman sam za borbu. Bit će atraktivna borba i neka se Kamen spremi da bude praška", kazao je Spahović.

Ovaj meč neće biti ni malo lak. Iza Kamena stoji veliko iskustvo, čak 29 borbi. Iz 20 ih je izašao kao pobjednik, a u nizu ima 14 pobjeda. Ozut je istakao kako Spahović ima srce ratnika, da ne bira protivnike i da to čini pravog borca.

"Ja sam mladi lav koji ide u pohod na svoju žrtvu i dat ću sve od sebe da pobijedim. Dobar sam u borbi stojeći, ali ako krene niz brdo možda preselimo borbu na parter", dodao je Spahović.

Elvir Mehić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Elvir Mehić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Elmir Mehić borit će se protiv Yurija Mavrogiannisa iz Njemačke o kojem ne zna mnogo, ali to ga nije prestrašilo.

"Mogu najaviti odličnu borbu. Dođite i podržite nas", rekao je kratko.

Final Fight Championship 7 bit će odražno u petak, 13. marta, u Centru Skenderija u Sarajevu s početkom u 20 sati.