sport
1.2k

Ponosan povratak iz SAD-a: Bh. olimpijci u domovinu donijeli 11 medalja

Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Tim Specijalne olimpijade naše države koji je učestvovao na Ljetnim olimpijskim igrama u Los Angelesu danas se vratio u Bosnu i Hercegovinu.

Naši sportisti danas su dočekani u Tuzli, a sa sobom su donijeli 11 medalja – jednu zlatnu, sedam srebrenih i tri bronzane. Odličan uspjeh postignut je među 6.500 učesnika iz 165 zemalja svijeta.

Zlatnu medalju osvojio je Adnan Pribišić i to u plivanju na 25 metara prsno, a srebrene medalje osvojili su Miro Vasić u disciplini 25 metara slobodno, Zorica Mitrović u disciplini 25 metara slobodno i Irmela Peranović u disciplini 50 metara slobodno.

Srebrene medalje osvojili su i atletičari Vedrana Nović, Admir Ašćerić i Almin Bjelica u utrkama na 200 metara. Također, srebro je u BiH donijela i stonoteniserka Irma Juhić.

Bronzu su osvojili plivač Miro Vasić u disciplini 50 metara slobodno, atletičar Admir Ašćerić u utrci na 400 metara i Irma Juhić u stonom tenisu.

Naša ženska Unified fudbalska reprezentacija osvojila je četvrto mjesto, a atletičarka Kristina Klačar osvojila je peto mjesto u trci na 200 metara i šesto u skoku udalj.