sport
0

Počinje 9. bokserski turnir Mustafa Hajrulahović - Talijan

Sarajevo-x.com
U subotu u 18:00 sati u maloj sali KSC "Skenderija", u organizaciji Bokserskog kluba "Zlatni ljiljani", svečano će biti otvoren Deveti memorijalni međunarodni bokserski turnir "Mustafa Hajrulahović - Talijan".

U okviru prvog dana turnira 10. septembra održat će se polufinale, dok je u nedjelju 11. septembra sa početkom u 11:00 sati planiran početak finalne borbe, najavio je direktor turnira Džemal Aganović na današnjoj pres konferenciji upriličenoj ovim povodom.

  Učešće na turniru je potvrdilo više od 50 boksera iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Kosova, Crne Gore, Makedonije, Italije i Albanije. Iz BiH na takmičenju će učestvovati 16 klubova i to: BK "Zlatni ljiljani", BK "Ilidža", BK "Vogošća", BK "Sarajevo", BK "Novi Grad", BK "Čelik", BK "Novi Travnik", BK "Ljubuški", BK "Banovići", BK "Živinice", BK "Bihać", BK "Cazin", BK "Slavija", BK "Radnik", BK "Jedinstvo" i BK "Glasinac". 

  "Takmičarska komisija je okončala sve pripremne radnje vezane za turnir. Imali smo finansijskih problema vezanih za organizaciju turnira kao i obezbjeđenje viza za takmičare iz susjednih zemalja, ali zahvaljujući koordiniranim aktivnostima članova Organizacionog odbora turnira na čelu sa premijerom KS Fikretom Musićem i potpredsjednikom Organizacionog odbora  i ministrom za boračka pitanja Nedžadom Ajnadžićem, te Ministarstva kulture i sporta KS i Bokserskog kluba "Zlatni ljiljani", uspjeli smo ih prevazići na vrijeme", kazao je član Organizacionog odbora Hamdo Bahto.  

  U ime Odbora, zahvalio se privrednim subjektima koji su do sada finansijski podržali  organizaciju i održavanje turnira, te  još jednom uputio poziv svim zainteresovanim sponzorima da se uključe i daju podršku ovom turniru kako bi se uspješno zatvorila njegova finansijska konstrukcija. 

  Na kraju pres-konferencije upućen je poziv svim poštivaocima lika i djela istaknutog komandanta  Armije RBiH rahmetli Mustafe Hajrulahovića - Talijana, čije ime nosi ovaj turnir, da u subotu u 16:30 sati budu u haremu Alipašine džamije kako bi prisustvovali polaganju cvijeća na njegov mezar i na taj način mu odali počast .