Bjelašnica 2023
368

Počeo međunarodni Telemach košarkaški kamp: Sedmica sportske edukacije i druženja u prirodi

Telemach košarkaški kamp 2023
Učesnici Telemach košarkaškog kampa 2023
Na Bjelašnici je u nedjelju, 2. jula, počela jedna od najljepših sportskih priča za djecu i mlade - Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2023. U njemu učestvuje 120 mladih košarkaša i košarkašica uzrasta od osam do 18 godina iz BiH, Švedske, Turske, Amerike, Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Uz kontinuirani i predani rad, vrhunske trenere i kvalitetni sadržaj za polaznike, Telemach košarkaški kamp je za sedam godina postojanja izrastao u prepoznatljiv brend međunarodnog karaktera, kroz koji je do sada prošlo više od 800 djece.

Organizator ovog događaja je KK Koš iz Sarajeva u saradnji s još nekoliko klubova iz BiH.

Telemach košarkaški kamp 2023
Telemach košarkaški kamp 2023

"Polaznici Telemach košarkaškog kampa od 2. do 8. jula imaju priliku upoznati se i učiti o omiljenom sportu od profesionalnih igrača - edukatora, trenirati u optimalnim uvjetima u prirodi i dvorani, učestvovati u brojnim zabavnim aktivnostima i družiti se s vršnjacima na čistom planinskom zraku", istakao je Sejo Bukva, direktor KK Koš i jedan od trenera u Telemach košarkaškom kampu skupa sa poznatim košarkaškim imenima među kojima su, između ostalih Vesna Bajkuša i Dževad Alihodžić.

Admir Drinić, CEO Telemach BiH i Sejo Bukva, direktor KK Koš svečano otvorili kamp
Admir Drinić, CEO Telemach BiH i Sejo Bukva, direktor KK Koš svečano otvorili kamp

Kompanija Telemach BH, koja je svih sedam godina generalni sponzor ovog jedinstvenog edukativno-zabavnog kampa, pokazuje čvrstu i kontinuiranu opredijeljenost za stvaranje boljih uslova za rad i napredak bh. sportista svih uzrasta.

"Osim podrške brojnim košarkašim događajima i činjenice da smo generalni sponzor svih košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine, zadovoljstvo nam je biti dio i ove priče značajne za lični i sportski razvoj djece i mladih. Kroz rad s najboljim trenerima, Telemach košarkaški kamp omogućava svakom učesniku vrhunsku sportsku edukaciju, priliku da unaprijedi sposobnosti i upozna svoje uzore. Za male košarkašice i košarkaše to je veliko i vrijedno iskustvo u kojem će, vjerujemo, uživati svih sedam dana", istakao je Admir Drinić, CEO Telemach BH.