Sljedeća: Tuzla
41

Počelo peto kolo snooker lige "Best of the best", Ramić najuspješniji u Bugojnu

K. H.
Proteklog vikenda mečevima u diviziji Bugojno počelo je peto kolo Carlsberg snooker lige "Best of the best". Nekoliko slabijih rezultata favorita i par ugodnih iznenađenja obilježilo je ovo kolo u Bugojnu.

Osvajač tri kola ove sezone, Adis Burak, je već na samom početku turnira izgubio od trećeplasiranog iz sezone 2020/2021. Irhada Ćese, koji je sa ubjedljivih 3-0 spriječio Buraka da nastavi uspješni niz. Ćeso je nastavio sa odličnim igrama i stigao do samog kraja, tj. finalnog meča, pri tome izgubivši samo 2 frejma.

U finalu ga je čekao osamnaestogodišnjak Nedim Ramić, osvajač trećeg kola i igrač koji je najviše napredovao ove sezone. Nedim je do mjesta u finalu stigao ubjedljivim pobjedama nad svojim protivnicima ne izgubivši niti jedan frejm.

Peto kolo Carlsberg snooker lige
Peto kolo Carlsberg snooker lige "Best of the best" se nastavlja idućeg vikenda mečevima u diviziji Tuzla

Vrijedi istaći da je Ramić za protivnika u polufinalnom meču imao Sanela Bektaša, koji je na iznenađenje svih prisutnih u četvrtfinalu više nego lagano savladao iskusnog Elvisa Čehajića i tako se plasirao u svoje drugo polufinale, međutim više od časnog poraza protiv Ramića nije mogao.

Finalni meč je od samog starta krenuo dobro po Ramića i vrlo brzo je riješio prvi frejm u svoju korist. U drugom frejmu pravi brejk od 56 poena, i tako dolazi na korak do pobjede. Ipak, Ćeso uspijeva da pruži nešto bolju igru u narednim frejmovima, dolazi do 2-2 i odvodi meč u odlučujući frejm. Više spretnosti i znanja u posljednjem frejmu pruža Nedim Ramić, slavi sa rezultatom 3-2 i tako po drugi put ove sezone osvaja kolo u svojoj diviziji.

Peto kolo Carlsberg snooker lige "Best of the best" se nastavlja idućeg vikenda mečevima u diviziji Tuzla a sve informacije u vezi lige možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na Facebook i Instagram stranicama Snooker organizacije BiH.