Takmičenje skatera
0

Pobjednik putuje u New York

Sarajevo-x.com
Bh. skateri će u subotu 7. maja u Banjaluci odmjeriti snage u izvođenju najboljih trikova, a najuspješniji skater će putovati u New York na svjetsko finale - Red Bull Manny Mania.

Red Bull Manny Mania kreće u potragu za najboljim amaterskim skaterima širom svijeta! Takmičenja se održavaju u oko 30 zemalja na 6 kontinenata. Pobjednici iz svih zemalja svijeta putuju u New York na svjetsko finale koje se održava 20. Augusta 2011 godine.

Prvo Bosansko Hercegovačko takmičenje Red Bull Manny Mania će se održati u subotu 07. Maja, 2011. godine u Banja Luci, na glavnom gradskom trgu "Trg Krajne" sa početkom u 16:00 sati.

Na takmičenju će nastupiti najbolji bh skejteri od kojih će pobjednik otputovati u New York gdje će učestvovati na svjetskom finalu Red Bull Manny Mania sa amaterskim skaterima iz cijelog svijeta.

Takmičenje "Red Bull Manny Mania" do sada se održavalo u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji, a ove godine se u svojoj četvrtoj sezoni se širi svijetom - od Amerike preko Europe, do Afrike i Bliskog Istoka. Skateri iz čitavog svijeta predstavit će svoje tehničke vještine i trikove u borbi za mjesto na svjetskom finalu u New Yorku.

Pobjednik osvaja pozivnicu za Red Bull Manny Mania Pro, skaterski spektakl koji je postao dio legendarnog njujorškog Skateboard Weekenda i okuplja zvučna imena skateboard scene kao što su - Eric Koston i Chad Musko, stručnjaci u vožnji na zadnja 2 kotača Joey Brezinski i Brandon Beibel te nove skaterske zvijezde - prošlogodišnji pobjednik Eli Reed

Za sve skater koji se nisu još prijavili, nije kasno da provjere zadnje detalje na www.redbull.ba.