Španija
0

Perez pohvalio dovođenje Ibrahimovića

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Predsjednik nogometaša Real Madrida Florentino Perez u intervjuu za španjolski sportski dnevnik As izrazio je dobrodošlicu novom pojačanju Barcelone Zlatanu Ibrahimoviću.

U razgovoru za As Perez je među ostalim progovorio o planovima Reala do kraja prijelaznog roka i objasnio da njegov klub u ovom trenutku ima previše igrača (29), dok ih prema pravilniku na ulasku u sezonu može imati samo 25.

"Neću vam govoriti o imenima određenih igrača koje želimo još kupiti. Doveli smo značajna pojačanja u vrlo kratkom roku, tako da nam se broj igrača povećao na 29. Sada pokušavamo naći nove klubove za igrače koji kod nas neće dobiti puno prilike za igru, ali nam još to nije pošlo za rukom. Da bismo doveli nova pojačanja neki igrači moraju otići. Za nas novac nije problem već je problem što ne možemo imati više od 25 igrača", rekao je Perez, osvrnuvši se tada na politiku kluba, stvaranje “Galacticosa”, kao prije devet godina u svom prvom mandatu.

"Mnogi kažu da je lako novcem kupiti bilo koga, ali nije tako. Čovjek mora biti uvjeren da je pojačanje koje kupuje vrijedno toga i da će vratiti ulog, preko televizijskih prava i marketinga. Taj model je funkcionirao 2000. godine, ali sada je to teže radi ekonomske situacije. Ali drugog načina nema. Da nismo kupili igrače koje smo kupili (Kaka, Cristiano Ronaldo, Benzema, Albiol) sponzorski ugovori s raznim firmama bi bili puno manji prilikom njihovog obnavljanja", rekao je Perez

Tada je Realov predsjednik komentirao i transfer Ibrahimovića iz Intera u Barcelonu za Samuela Eto'a i 45 miliona eura.

"Dobro je za Real da sjajni igrači dolaze u Primeru, a Ibrahimović je jedan od njih. Barcelona je za njega platila slično koliko smo i mi za Kaku i Cristiana Ronalda. Činjenica da je Ibrahimović došao u Barcelonu dobra je jer znači da će najbolji na svijetu igrati ovdje. Čestitam Barceloni na njegovom dovođenju jer će on biti dobar za njih, i sa sportske i sa marketinške strane", zaključio je Perez.