Sport centar ekskluzivno
0

Paulo Ferreira: Biće teško ali idemo na SP

Sarajevo-x.com
Paulo Ferreira
Paulo Ferreira
Paulo Ferreira, reprezentativac Portugala i prvotimac Chelsea, u ekskluzivnom intervjuu za novi broj Sport Centra koji je u prodaji na svim kioscima u BiH, između ostalog, istakao je kako očekuje tešku utakmicu u Zenici. „Biće teško, ali Portugal će ići na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku“, rekao je Ferreira za Sport Centar.

Portugalci u Zenici žele nositi oružje

Neposredno prije dolaska u našu zemlju iz FS Portugala tražili su i da njihovo privatno obezbjeđenje nosi oružje za vrijeme osiguranja ekspedicije u Zenici, saznaje pomenuta bh. sedmična novina.

Mario Jardel, brazilska mašina za davanje golova, u razgovoru za SC napravljenom nakon prvog susreta u Lisabonu, smatra da „neće biti iznenađenje ukoliko naš nacionalni tim iz trke za Mundijal eliminiše Portugal“.

Provokacije i maltretiranja u Lisabonu

U opširnijim izvještajima novinari SC-a detaljno pišu o provokacijama i maltretiranju naših igrača i navijača u portugalskoj prijestonici. Isto tako, Sport Centar otkriva i šta su Deco i ostali reprezentativci Portugala govorili našim fudbalerima tokom žestokih duela na „La Luzu“.

Ćiro: Zgazit ćemo ih!

Miroslav Ćiro Blažević, selektor fudbalske reprezentacije BiH govorio je o taktici i sastavu ekipa za revanš meč u Zenici, ali i u svom stilu najavio najvažniji utakmicu u našoj istoriji.

„Zgazit ćemo ih!“, decidan je bio Blažević, otvoreno prijetivši „evropskom Brazilu“ da na Bilinom polju nema šta tražiti.

Među našim igračima, prema pisanju Sport Centra, vlada izvanredna atmosfera. Svi, kao i bivši bh. proslavljeni fudbaleri, te treneri vjeruju da Portugal može pasti! Ipak, uz ranije najave Rahimića i Muratović, još neki od igrača kazali su kako bi se mogli oprostiti od dresa sa državnim grbom...

Iz bogatog sadržaja 30. broja Sport Centra izdvajamo fotopriče navijača BiH sa ulica Lisabona, Sarajeva, Mostara, Zenice, Tuzle...

Zubović umjesto Kneževića

Iz Sport Centra tvrde i kako će u Košarkaškom savezu BiH uskoro doći do velikih promjena, te da bi na mjesto generalnog selektora, umjesto Zdravka Kneževića, mogao doći Miralem Zubović, pomoćnik ministra za kulturu i sport u Vladi Kantona Sarajevo.

Emma Škaljo, svjetska rekorderka u streljaštvu od države nema nikakvu pomoć, debakl KK Bosna u NLB ligi, katastrofa RK Bosne u Ligi evropskih prvaka, analize su koje možete čitati u novom broju Sport Centra...