sport
0

Partizan bez Gurovića na utakmicama u BiH i Hrvatskoj

NINA
Košarkaški klub Partizan, aktualni prvak Srbije i Crne Gore, odlučio je da na svim utakmicama regionalne Goodyear lige na teritoriji Bosne i Hercegovine i Hrvatske igra bez Milana Gurovića.

U saoptenju tog kluba podsjeća se da je “slučaj Gurović” postao aktualan nakon što je Vlada Hrvatske odbila izdati vizu košarkašu "crno-bijelih" zato što na nadlaktici ima istetoviran lik Draže Mihajlovića i navodi se da se posljednjih dana u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini vodi kampanja da mu se zabrani dolazak i na ostale utakmice Jadranske lige, koje Partizan treba igrati u tim zemljama.

“Naš klub do sada nije reagovao očekujući da će cijeli problem biti riješen u okviru sportskih organizacija. Međutim, sada smo dužni zaštititi našeg igrača, ali i klub, jer iz sredstava javnog informisanja saznajemo da hrvatske vlasti ne prihvaćaju predloženo rješenje rukovodstva Jadranske lige da Gurović prekrije spornu tetovažu, nego inzistiraju da je on ukloni s ruke”, ističe se u saopštenju Partizana.

U cilju zaštite ugleda kluba i Gurovića, Partizan je, kako se navodi, odlučio ne prihvatiti stav hrvatskih vlasti i zbog toga će na utakmicama Jadranske lige koje se igraju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini igrati bez njega.

“Naš klub će biti znatno oslabljen na tim utakmicama, jer je Gurović jedan on naših najboljih igrača, ali posljednji događaji u Hrvatskoj, hapšenje beogradskih studenata i spaljivanje vozila plivačkog kluba Partizan, razrješavaju nas svih dvojbi”, stoji u saopštenju beogradskog kluba.