New Delhi
0

Otklonjeni glavni problemi uoči igara Commonwealtha

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Organizatori igara Commonwealtha u New Delhi saopštili su danas da je većina žalbi uvažena i da su sportisti, koji su doputovali, izrazili zadovoljstvo smještajem.

Pripreme za igre u Delhiju, koje treba da počnu 3. oktobra, okružene su kontroverzom i posljednji prigovori odnose se na prljavštinu i veoma loše urađeno sportsko naselje.

"Svi sa kojima smo se sastali rekli su nam da su njihove žalbe uvažene i riješene. Preostala su samo manja pitanja", rekao je predsjedavajući Organizacionog odbora igara Suresh Kalmadi nakon što je dan proveo u selu, gdje je održao sastanak sa šefovima sportskih misija.

U indijskoj prijestonici bilo je saobraćajnih zagušenja duž saobraćajnica ka aerodromu, sportskim lokacijama i sportskom naselju.

Više hiljada saobraćajnih policajaca nadziru saobraćaj i kažnjavaju vozače koji ulaze u trake rezervisane za sportiste.

Prema Kalmadijevim riječima, u New Delhi je stiglo 1.500 sportista i da se danas očekuje dolazak još 550. 

Konfuzija vlada i o tome ko će otvoriti igre. Lokalni mediji javili su da će to učiniti Pratiba Patil, indijski predsjednik, sama ili sa britanskim princom Charlesom.
Prema tradiciji, kraljica Elizabeta otvara igre, ali je ona najavila da neće doći i da će poslati svog sina kao njenog predstavnika.

Očekuje se da će se 7.000 sportista iz 71 zemlje i teritorije takmičiti na igrama koje će trajati do 14. oktobra.