Red Trumpa, red Ronnieja
36

Nezaustavljivi Trump postavlja rekorde, iz Berlina nosi dva trofeja i sjajnu zaradu

D. P.
Trump je već ostvario 27. titulu u karijeri (Foto: WST)
Trump je već ostvario 27. titulu u karijeri (Foto: WST)
Nezaustavljivi Judd Trump (34) pobjedom nad mladim Kinezom Sijom Jiahuijem osvojio je novu rangirnu titulu u snookeru, German Masters koji je sinoć završen u berlinskom Tempodromu.

Trump uz Ronnieja O'Sullivana već dugo predstavlja najbolje što snooker ima, a dvojica igrača osvajaju turnir za turnirom, kao da drugi majstori ove sportske vještine uopće ne postoje.

Historija snookera nas je naučila na raznovrsne šampione i dvocifren broj osvajača titula unutar jedne sezone, no Trump i O'Sullivan ove sezone osvajaju turnir za turnirom i takmiče se ko će biti uspješniji. Mlađi Englez sinoć je osvojio svoju četvrtu rangirnu titulu u sezoni, a tek je polovina snooker godine.

Mladi Kinez Si Jiahui nije bio dostojan rival u finalu. Trump je od starta došao do vodstva, ali se Kinez držao do rezultata 5:4 u frejmovima. Nakon toga drugi igrač svijeta veže tri frejma i dolazi do rutinske pobjede.

Prethodno je Trump ove sezone osvojio English Open, Wuhan Open i Northern Ireland Open, a ukupno je u karijeri ovo bila 27. rangirna titula, što je do 34. godine života zaista veliki podvig. Također, trećom titulom na German Mastersu postao je najuspješniji igrač u historiji ovog turnira.

Za osvajanje German Mastersa Trump je zaradio 95.000 eura, ali je u Berlinu uspio postati ukupni pobjednik turnira iz BetVictor serije i zaradio je dodatnih 175.000 eura, tako da je iz Njemačke u rodni Bristol ponio lijepih 270.000 eura uz dva trofeja za osvojen German Masters te za ukupnu pobjedu turnira iz BetVictor serije.