Ne žele igrati
8

Najbolja afrička vaterpolo reprezentacija želi odustati od Igara u Parizu, boje se blamaže

E. B.
Najbolja afrička vaterpolo reprezentacija Južnoafrička Republika ne želi igrati na Olimpijskim igrama u Parizu i već su iskazali želju za odustajanjem od takmičenja.

Južnoafrička Republika trenutno učestvuje na Svjetskom prvenstvu u Kataru i u prva dva kola je doživjela dva teška poraza, od Španije rezultatom 21:5, te rezultatom 29:7 od Australije.

Čelnici Saveza vodenih sportova Južnoafričke Republike smatraju da su ovi rezultati pokazatelji da će se obrukati na Olimpijskim igrama, te su spremni otkazati dolazak u Pariz.

Oni smatraju kako blamiranje u Parizu ne bi bilo dobra reklama za vaterpolo u državi i najavili su odustajanje od Igara, dok ih čelnici World Aquaticsa pokušavaju ubijediti da promijene mišljenje.

Južnoafrikanci su u crnom nizu od 21 poraza, a sigurno će se on nastaviti i sutra u 14 sati kada igraju u posljednjem kolu protiv Hrvatske kojoj je potrebna pobjeda za prolazak grupne faze.

Južnoafrička Republika je jedna od osam selekcija koje su izborile plasman na Olimpijske igre. Uz njih, plasman u Pariz su osigurali domaćin Francuska, Mađarska, Grčka, Japan, SAD, Španija i Australija, a preostale četiri selekcije ćemo dobiti nakon završetka Svjetskog prvenstva koje je u toku.