Rivali iz Sarajeva
115

Odbojkaši Fantoma u derbiju pobijedili Spid i odbranili titulu jesenjeg prvaka BiH

N. K.
Odbojkaški klub invalida Fantomi su pobjedom u gradskom derbiju protiv ekipe Spida odbranili titulu jesenjeg prvaka BiH u sjedećoj odbojci.

U veoma teškoj utakmici, Fantomi su savladali gradskog rivala OKI Spid, rezultatom 3:0, te na taj način okončali polusezonu bez izgubljenog seta.

Za Mirzeta Durana, kapitena Fantoma utakmica protiv Spida rezultat je cjelogodišnjeg rada, kako igrača, tako i stručnog štaba.

"Pokazali smo da smo trenutno najbolji tim u Bosni i Hercegovini, ali i u Evropi", rekao je Duran.

Ismet Godinjak, predsjednik Fantoma zadovoljan je onim što su Fantomi postigli.

"Zahvaljujući našim igračima, stručnom štabu, sponzorima, te ljudima koji su nam pomogli da stvorimo dobre uslove za rad, Fantomi godinama za redom, osvajaju sve što se osvojiti može i ponosan sam na to", naveo je Godinjak, te dodao kako s istim ambicijama dočekuju i narednu godinu.

Nakon utakmice sa Spidom, Fantomi idu na zimsku pauzu, a nakon praznika slijede pripreme za nastavak sezone, kao i odlazak na Kup šampiona, koji se ove godine odigrava u Poreču.

"Poslije novogodišnjih praznika počinjemo s treninzima i pripremama za nastavak bh. sezone, a onda nas očekuju i pripreme za Kup šampiona, gdje ćemo braniti titulu Evropskog prvaka u sjedećoj odbojci", kaže Duran.

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine, Odbojkaški klub invalida Fantomi ove godine odbranili su zlato u Kupu šampiona, koje se igralo u njemačkom gradu Dresdenu. To je ujedno bila šesta titula prvaka Evrope za OKI Fantome.

Tokom 2023.godine, Fantomi su osvojili Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2023", Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci - "Prijateljstvo 2023", koji je u oktobru odigran u Zagrebu.