sport
0

NS BiH: Suspendovani nogometaš Džamkić i sudac Pekija

FENA
U Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine jučer su održane sjednice Disciplinske, Takmičarske i Stručne sudijske komisije, koje su, pored ostalog, razmatrale dešavanja na revanš utakmici četvrtfinala Kupa BiH između Željezničara i Sarajeva, igranoj 16. novembra na stadionu Grbavica. Susret je prekinut u 50. minuti, kod rezultata 1:0 za Željezničar.

Nakon izvršenog uvida u raspoloživu dokumentaciju, te nakon pažljivog pregleda video-zapisa navedene utakmice, Disciplinska komisija, koja je zasjedala u kompletnom sastavu, jednoglasno je donijela odluku o suspenziji igrača Sarajeva - Muhameda Džakmića i sudije Duška Pekije do okončanja disciplinskog postupka.

Disciplinaka komisija pokrenula je postupak, bez suspenzije, protiv igrača Sarajeva - Muhidina Zukića, Emira Janjoša i Samira Šarića, zbog učešća u incidentu koji je prethodio prekidu utakmice, te imenovani mogu biti sankcionisani na narednoj sjednici Komisije.

Takmičarska komsiija je također zasjedala u kompletnom sastavu, ali nije bila u mogućnosti izvršiti registraciju utakmice, budući da je Sarajevo u pismenoj formi najavio žalbu, ali nije dostavio obrazloženje. Rok za dostavljanje obrazloženja žalbe ističe 48 sati po završetku utakmice.

Stručna sudijska komisija isto tako je razmatrala dešavanja na pomenujtoj utakmici, te je odlučila da sudija Duško Pekija do daljnjeg ne bude delegiran, što je u skladu sa odlukom Disciplinske komisije.