sport
239

Novi državni rekordi plivača PK Sport Time

Klix.ba
Proteklog vikenda u Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održan je Međunarodni plivački miting "Sarajevo Aquatics 2015" na kojem su učešće uzeli i takmičari plivačkog kluba Sport Time, tačnije njih četrdeset šest.

Na prvom ovogidišnjem takmičenju koje je trajalo dva dana, plivači i plivačice iz PK Sport Time zabilježili su odlične rezultate. Naime, od ukupno šest oborenih državnih rekorda, takmičari iz PK Sport Time oborili su pet državnih rekorda, starih čak nekoliko godina.

Hena Mešić (2002.) oborila je tri državna rekorda u disciplini 50, 100 i 200 m leđno, rekordi koji su stari 9,8 i 23 godine i zbog toga njihova vrijednost je još veća. Ova mlada i uspješna plivačica juniorski rekord do 16 godina, oborila je sa svojih 13 godina.

Amar Šapčanin (2000) oborio je dva državna rekorda u disciplini 100 i 200 m prsno, rekordi koji su stari 7 i 9 godina. Amar je inače najuspješniji takmičar u svojoj kategoriji, a njegovu uspješnost potvrđuje i priznanje iz 2013. godine kada je proglašen najuspješnijim perspektivnim plivačem godine.

Na proteklom mitingu, takmičari iz PK Sport Time osvojili su 75 medalja, od čega 23 zlata, 32 srebra i 20 bronzi.

Ovako dobri rezultati, kvalitetno plivanje i veliki broj uspješnih plivača rezultat su kvalitetnih treninga i priprema koje takmičari stiču u PK Sport Time gdje svakodnevno treniraju sa trenerima Evelinom i Aldinom Avdićem na Olimpijskom bazenu Otoka, ali i u susjednim državama.

Najbolji takmičari ovog kluba imali su zahtjevne i kvalitetne pripreme u Splitu odakle su se vratili prije nekoliko dana, saopćili su.