Nogomet
0

Zvuči nestvarno: Njegov sin je rekorder Premiershipa, a on nije znao za to

Piše: O. T.
(Foto: AFP)
(Foto: AFP)
Kada je Jamie Vardy u 15. kolu Premiershipa istčao na teren Liberty stadiona gdje je njegov Leicester gostovao Swanseaju, na tribinama je sjedio njegov otac Richard Gill kojem je to bio prvi put da uživo gleda utakmicu najvećeg ranga engleskog fudbala.

Dok je njegov sin tražio način kako u 12. uzastopnom ligaškom meču postići pogodak i svoj rekord postavljen šest dana ranije pomjeriti za stepenicu više, Richard je vrtio film u glavi i pitao se: "Kako i zašto?"

Još dok je Jamie bio u pelenama Richard je napustio njegovu majku Lisu koja se udala za Philipa Vardyja čije će prezime nositi i maleni dječak. U međuvremenu Richard je krenuo u aferu sa drugom ženom, ali ni ta mu nije bila "zadnja stanica".

Ukupno se tri puta ženio nakon što je otišao od Jamiea i njegove majke. Čak se dešavalo da mu prijatelji u pubu kažu:"Upravo je tvoj sin izašao", ali ga on ne bi prepoznavao. Nije znao ni njegovo prezime.

Richardov život u stilu "kralja boema" paralelno je tekao sa Jamievim trnovitim koračanjem ka zvijezdama. U posljednjem činu kojeg znamo Jamie je u 14. kolu Premiershipa u 11. uzastopnom meču postigao gol, ovog puta Manchester Unitedu, i na listi igrača sa najviše uzastopnih utakmica sa postignutim pogotkom u historiji Premiershipa prestigao Van Nistelrooya, a da Richard nije imao pojma da mu je to sin.

Ipak, Richard je saznao istinu, te došao na meč proteklog kola gdje je Vardy protiv Swanseaya tražio novi gol, ali nije uspio u tome. Upisao je asistenciju Mahrezu, a Leicester je slavio sa 3:0.

Jasno, nisu se upoznali i teško da će ikada. "Volio bi vratiti vrijeme nazad, ali to je nemoguće. Ako želi da se upoznamo, bilo bi sjajno, ali razumijem da možda ne želi imati više išta sa mnom", kazao je Richard koji se samo može nadati da nekom drugom bude dobra pouka.