Neočekivan odgovor
43

Zvijezda West Hama stala u zaštitu Zoume: Da li je šutiranje mačke gore od rasizma?

D. P.
Neočekivan odgovor Antonija (Foto: Screenshot)
Neočekivan odgovor Antonija (Foto: Screenshot)
Prvi napadač West Hama Michail Antonio stao je u zaštitu saigrača Kurta Zoume koji je zaprepastio svijet snimkom na kojem se vidi kako šutira mačku.
Zouma se odmah izvinio i poručio da se kaje zbog skandaloznog poteza, a uslijedile su žestoke kazne. Britansko kraljevsko društvo za zaštitu životinja je ekspresno reagovalo i oduzelo dvije mačke koje je Zouma držao kao kućne ljubimce, a njegov klub West Ham je također reagovao.

Zouma je dobio maksimalnu moguću kaznu, te će ostati bez dvije sedmične plate - ukupno 250.000 funti koje će biti donirane azilima. U razmatranju je i to da ga se suspenduje za naredni meč protiv Leicestera koji se igra za vikend.

Tim povodom novinari su jutros zaustavili najveću zvijezdu tima Michaila Antonija u automobilu po dolasku na trening, a on je odgovorio pitanjem za novinare.

"Ja imam pitanje za vas. Da li smatrate da je to gore od rasizma? Ne opravdavam ono što je uradio i ne slažem se, ali postoje ljudi koji su osuđeni zbog rasizma, a nakon toga su igrali nogomet. Dobiju osam utakmica kazne ili nešto slično, a sada tražite da čovjek dobije otkaz i izgubi izvor sredstava za život", rekao je u ljutitom tonu Antonio.

Kako je pitanje novinara izazvalo priličan revolt kod reprezentativca Jamajke, tako je ponovio svoje pitanje.

"Morate mi dati odgovor svi koji ste tu. Da li je Zouma uradio gore nešto od onih koji su optuženi za rasizam?", zaključuje Jamajčanin.

Podsjetimo, Zouma je ostao i bez sponzora nakon što su Adidas i Vitality prekinuli saradnju s Francuzom, što će biti veliki udarac na njegove finansije.