Nogomet
0

Zvijezda se riješila šestorice igrača, među njima i Savić

Piše: D. B.
Srđan Savić
Srđan Savić
Upravni odbor NK Zvijezda je donio odluku o smanjenju "rezanju" budžeta za narednu sezonu, a to je rezultiralo sporazumnim raskidom ugovora sa šest igrača, među kojima je i Srđan Savić.

Zvijezdu su napustili Perica Stančevski, Nebojša Šodić, Almir Halilović, Mirza Džafić, Slobodan Milovanović i Srđan Savić.

Možda i najveće iznenađenje je raskid ugovora sa Savićem, koji je za Zvijezdu prošle sezone odigrao 26 utakmica, upisao pet asistencija i postigao pet pogodaka.

"Potpuno sam iznenađen odlukom UO, posebno zato jer me niko nije nazvao i barem mi ponudio manju plaću. Ja volim Zvijezdu, klub u kojem sam se afirmisao i ušao u Premijer ligu, nisam želio praviti probleme i pristao sam na raskid ugovora. Znam za finansijske probleme u cijelom gradu, ali me boli to što me nisu nazvali i ponudili da se dogovorimo. Ipak, Zvijezdi želim sve najbolje u budućnosti", izjavio Savić za portal Klix.ba.

Za svoju karijeru nije zabrinut jer već ima nekoliko konkretnih ponuda.

"Ne brinem se za sebe jer sam dobio nekoliko konkretnih ponuda iz Premijer lige, ali i iz inostranstva. Uskoro ću donijeti odluku gdje ću nastaviti svoju karijeru", rekao je Savić.

Zvijezda je u međuvremenu otpustila i trenera Miomira Odovića, a njega će zamijeniti dojučerašnji trener Leotora Vladimir Gaćinović.