Na Instagramu
15

Zvijezda Real Madrida objavila fotografiju sa namaza i čestitala početak ramazana svim muslimanima

E. K.
Antonio Rudiger (Foto: Instagram)
Antonio Rudiger (Foto: Instagram)
Zvijezda madridskog Reala i njemačke nogometne reprezentacije Antonio Rüdiger je na svom Instagramu objavio fotografiju sa namaza te je poželio sretan početak mjeseca ramazana svim muslimanima širom svijeta.

"Ramazan Mubarek Olsun svim muslimanima širom svijeta, neka Svemogući prihvati vaš post i vaše molitve", napisao je Rüdiger na Instagramu.

Ramazan je u islamu mjesec u kojem se muslimanima savjetuje da se suzdržavaju od pretjerivanja svake vrste, prvenstveno kroz cjelodnevni post od hrane i pića.

Inače, Rüdiger je jedan od najvažnijih igrača Reala ove sezone te je za Los Blancose dosad odigrao 34 utakmice u svim takmičenjima i postigao dva gola uz isto toliko asistencija.

S druge strane za reprezentaciju Njemačke je dosad odigrao 66 utakmice, a u listu strijelaca se ovaj 31-godišnjak upisao triput.

Karijeru je počeo u njemačkim niželigašima da bi preko Dortmunda i Stuttgarta stigao u Romu koja ga je prvobitno prodala Chelseaju, a onda je kao slobodan igrač stigao u Real Madrid 2022. godine.