Morao je korigovati
267

Zvijezda Bayerna se kaje zbog tetovaže: Bio sam mlad, danas bih donio drugačiju odluku

H. H.
Njemački igrač je tetovirao čitava leđa (Foto:Twitter)
Njemački igrač je tetovirao čitava leđa (Foto:Twitter)
Nogometaš Bayerna Leroy Sane priznao je da se kaje zbog tetovaže koju je napravio u periodu dok je igrao za Manchester City, a koju je kasnije morao korigovati.

Nijemac je tada tetovirao čitava leđa i na prvi pogled ne izgleda previše loše, ali to je bila spontana odluka zbog koje sada žali.

Naime, na njoj je prikazano slavlje pogotka u duelu Manchester Cityja i Monaca u Ligi prvaka 2017. godine kada su Građani slavili sa 5:3, ali Sane je previdio da bi njegova ekipa tada mogla ispasti jer je u revanš meču u Kneževini izgubila 3:1 i zbog golova u gostima je eliminisana.

To je gaf sam po sebi, a dodatni problem kasnije je predstavljala činjenica da je na tetovaži na dresu i dalje bio vidljiv grb Manchester Cityja zbog čega je naknadno morao korigovati.

Sane je prošle sezone odbio potpisati novi ugovor sa Građanima i prešao je u minhenski Bayern, nakon čega je odlučio promijeniti i ukloniti grb Cityja koji se vidio na tetovaži, a preko njega je tetovirao grb njemačke reprezentacije.

Ni to nije riješilo problem jer je tada nosio broj 19 u Manchester Cityju koji je i dalje ostao vidljiv na tetovaži na šorcu, a on sada nosi broj 10 u Bayernu.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

"Bio sam mlad, danas bih donio drugačiju odluku. Bio sam neko ko je morao udariti od zid jer sam bio mlad. Čak i ako me je boljelo, iz toga sam naučio", rekao je 25-godišnji Sane u intervjuu za Bild.

Krilni napadač je ove sezone odigrao 22 utakmice u dresu bavarskog giganta u svim takmičenjima i postigao je sedam pogodaka, uz pet asistencija. U karijeri je još igrao za Schalke i omladinske kategorije Bayer Leverkusena.