Šta vi mislite?
62

Pet imena u igri za vruću klupu Bayerna: Koje je najbolje rješenje za Bavarce?

D. P.
Zidane, Xabi i Hoeness su među kandidatima (Foto: Twitter)
Zidane, Xabi i Hoeness su među kandidatima (Foto: Twitter)
Nakon što je potvrđeno da Thomas Tuchel neće voditi Bayern nakon predstojećeg ljeta, njemački mediji otkrili su imena potencijalnih kandidata za klupu Bavaraca.

Danas je objavljeno kako je na sastanku rukovodstva minhenskog velikana s trenerom Thomasom Tuchelom zaključeno da on više neće voditi Bayern te da će se dvije strane razići tokom ljeta.

Njemački mediji odmah su počeli spominjati Jurgena Kloppa, ali je aktuelni menadžer Liverpoola preko svog agenta ponovio da neće nikoga voditi u narednoj sezoni te da će uzeti odmor nakon dugogodišnje priče u Liverpoolu.

Ugledni Kicker otkrio je pet imena koja su na listi želja rukovodstva Bayerna, a sve ih predvodi Xabi Alonso koji briljira u Leverkusenu ove sezone.

Alonso je navodno već otvorio pregovore s Liverpoolom, no Bayern tu ne odustaje i učinit će sve kako bi ga doveo na klupu.

No, tu su još četiri imena koja se spominju. Sve više se priča o Zinedineu Zidaneu, a interesantna rješenja su mogući povratnik na klupu Bavaraca Hansi Flick te mladi stručnjak na klupi Stuttgarta Sebastian Hoeness.

Peto rješenje je vrlo interesantno, a to je Španac Unai Emery, koji sjajno vodi Aston Villu, a imao je prethodno uspjehe i u Španiji. Koga smatrate najboljim rješenjem za klupu Bayerna, odgovorite nam u našoj anketi pri vrhu članka.