Nogomet
0

Zvanično: Alexis Sanchez potpisao za Barcelonu

Totalsport
Čileanski nogometni reprezentativac Alexis Sanchez (22) postao je i zvanično novi igrač aktuelnog španskog i evropskog prvaka Barcelone nakon potpisivanja petogodišnjeg ugovora.

Barcelona je potvrdila transfer putem vlastite web-stranice, a vjeruje se da je katalonski klub Udineseu platio odštetu 26 miliona eura.

Do potpisivanja ugovora došlo je nakon uspješno odrađenog ljekarskog pregleda kao i prethodnih pregovora između igračevog agenta Fernanda Felicevicha i Barçinih predstavnika, pa je tako Sanchez postao prvi čilenaski nogometaš u Barçinim redovima ikad.

"Sanchez je vrlo mlad, može igrati na tri različite pozicije u napadu, igra s jako puno intenziteta i u odbrani, sposoban je prelomiti utakmicu i, kako su mi rekli, vrlo je dobar momak", rekao je Barcelonin trener Pep Guardiola.

Sanchez u Barcelonu stiže nakon što je prethodnih pet godina proveo pod ugovorom u Udineseu. U tom je periodu igrao i na posudbi u Colo Colu i River Plateu. Prošle je sezone zabio 12 golova u 31 nastupu u Seriji A i pomogao Udineseu da izbori kvalifikacije za Ligu prvaka.