Prvak pokazao snagu
72

Zrinjski za 9 minuta potopio Igman i smanjio prednost Borca na vrhu tabele

N. M.
Plemići slavili ubjedljiv trijumf protiv Igmana (Foto: G. Š./Klix.ba)
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog danas su u Mostaru deklasirali ekipu Igmana iz Konjica sa 5:0 u meču 20. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Pitanje pobjednika je aktuelni prvak Bosne i Hercegovine riješio u roku od devet minuta tokom prvog poluvremena, pošto je čak četiri gola postigao od 29. do 38. minute.

Mrežu Konjičana načeo je Tomislav Kiš, potom ju je tresao Mario Tičinović pa i Nemanja Bilbija iz penala, a za 4:0 pogađa Matija Malekinušić.

U drugom poluvremenu je Zrinjski samo odradio posao, sačuvao se većih napora i eventualnih povreda na natopljenom terenu, a i s takvom igrom je u 80. minuti Hrvoje Barišić postigao gol i postavio konačnih 5:0.

Zrinjski je tako iskoristio činjenicu da je u ovom kolu lider na tabeli Borac osvojio "samo" bod na gostovanju kod Veleža (0:0), pa je uspio da smanji prednost Banjalučana na vrhu tabele.

Trenutno Borac ima 49 bodova kao prvoplasirani, a Zrinjski je na brojci od 42 osvojena boda na drugom mjestu. Jasno je da će ova dva kluba do kraja sezone voditi bitku za titulu.

U narednom kolu Zrinjski gostuje Slogi u Modriči, a jedanaestoplasirani Igman će dočekati Široki Brijeg.

Rezultat i strijelci:

Zrinjski - Igman 5:0 (Kiš 29', Tičinović 32', Bilbija 35'p, Malekinušić 38', Barišić 80')

Tabela: