Nogomet
0

Zrinjski u nastavku sezone jači za Ivana Crnova

Piše: A. M.
Mostarski Zrinjski na startu sezone imao je dosta problema sa povredama i suspenzijama. To se na njihovu sreću nije negativno odrazilo na rezultate u prva dva kola u kojima su osvojena četiri boda na dva gostovanja.

Trener Branko Karačić najviše je u svojim izjavama žalio za povrijeđenim Ivanom Crnovom čija je povreda kako stvari stoje stvar prošlosti.

Crnov se povrijedio početkom priprema i zbog povrede nije konkurisao za mečeve Lige prvaka, kao ni za prva dva kola u Premijer ligi.

Prije sedam dana počeo je sa treninzima, a trener Karačić imao je želju odigrati prijateljski susret upravo iz razloga da vidi koliko Crnov u ovom trenutku može. Plemići su igrali protiv Brotnja, a Crnov je utakmicu počeo od prvog minuta. Meč je završen trijumfom Mostaraca rezultatom 9:0, a pomenuti fudbaler igrao je prvo poluvrijeme.

Pogotke za Zrinjski postigli su Marin Galić, Krešo Kordić, Pavle Sušić, Mile Pehar, Stevo Nikolić, dok su se po dva puta u strijelce upisali Deni Simeunović i Velibor Đurić.

“Zadovoljan sam stanjem Ivana Crnova. Vrlo vjerovatno će nastupiti već za vikend na utakmici protiv Radnika. Vidio sam na jučerašnjem meču dosta dobrih stvari,” optimistično nam je kazao trener Branko Karačić.