Nogomet
0

Zrinjski mršavim remijem najavio evropski okršaj sa Mariborom

Piše: A. M.
Generalna proba za Maribor nije donijela trijumf Zrinjskog. Realizacija je zakazala, pa su se Plemići morali zadovoljiti remijem bez pogodaka protiv neugodnog Viteza.

Plemići su teško dolazili u poziciju da zaprijete protivničkom golmanu, a zabilježena je tek jedna poluprilika koju nije iskoristio novajlija Dženan Durak. Zanimljivo je da je gostujući fudbaler Livaja zaradio crveni karton sredinom prvog dijela, ali se brojčano stanje na terenu usljed dogovora dvaju trenera nije mijenjalo.

Vrijedi spomenuti da u generalnoj probi nije briljirao ni Maribor koji je poražen od Karpata sa 2:1.

Ulaznice za meč Zrinjskog i Maribora u okviru pretkola Lige prvaka gledaocima će biti dostupne od danas. Prodavat će se svakoga dana u periodu od 10 do 14 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Za meč protiv Maribora otvoreni će biti tek neki sektori, i to zbog pravila koja nalaže UEFA. Cijena ulaznica je 10 KM. Iz Zrinjskog su iskoristili priliku i još jednom apelovali na navijače da se ponašaju u duhu fair playa.

"UEFA ima stroge kriterije za odigravanje utakmice Lige prvaka, te će sankcionirati svaku zapaljenu baklju na stadionu. Stoga molimo gledaoce da ne koriste pirotehniku, kako klub zbog upotrebe iste na stadionu, ne bi plaćao ogromne novčane kazne,“ poručili su iz HŠK Zrinjski.