27-godišnji golman
45

Zrinjski doveo veliko pojačanje: Goran Karačić se vratio kući!

E. B.
Goran Karačić (Foto: Screenshot)
Goran Karačić (Foto: Screenshot)
Nakon što je danas Željko Petrović imenovan za novog šefa stručnog štaba Zrinjskog, mostarski klub je objavio i dovođenje velikog pojačanja.

Naime, 27-godišnji golman Goran Karačić se vratio u svoj matični klub i sa Zrinjskim potpisao ugovor na dvanaest mjeseci.

Iako je Marko Marić branio odlično ove sezone, čelnici Zrinjskog su odlučili pojačati konkurenciju na golmanskoj poziciji, a vidjet ćemo koji će se od njih dvojice nametnuti novom treneru Petroviću kao prvi izbor među stativama.

Karačić je počeo karijeru u Zrinjskom, a 2016. je potpisao za Adanaspor. Pred početak prošle sezone je potpisao za Adana Demirspor, no prije nekoliko mjeseci je morao napustiti klub jer svaki turski prvoligaš mora imati registrirana dva domaća golmana, a dolaskom Azerbajdžanca Shahrudina Mahammadaliyeva Karačić je postao višak i morao je otići iz kluba.

Ovaj 196 centimetara visoki Mostarac je branio za sve omladinske reprezentacije Bosne i Hercegovine, ukupno 26 od U17 do U21, a bio je pozivan i u seniorsku reprezentaciju 2016. godine, no nije upisao debi pod vodstvom Mehmeda Baždarevića.

Goranova braća su poznati rukometaši Igor i Ivan, reprezentativac Hrvatske i bivši reprezentativac BiH.