Nogomet
1

Zrinjski dočekuje Radnik, Široki Brijeg sezonu otvara protiv Viteza

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preostale tri utakmice 1. kola Lige 12 igraju se danas. U Mostaru će snage odmjeriti prošlosezonski osvajači trofeja. Aktuelni prvak Zrinjski dočekuje osvajača Kupa BiH - Radnik. Oba kluba eliminisani su iz evropskih takmičenja i mogu se posvetiti utakmicama domaćeg prvenstva.

Plemići su u dvije utakmice bili lošiji od poljske Legije. No, ostavili su solidan dojam. Na otvaranju nove sezone žele osvojiti kompletan plijen. Prvi šef struke Vinko Marinović podvlači kako je cilj da titula ostane Pod Bijelim Brijegom.

S druge strane, tim iz Bijeljine je igrao dobro u prošloj sezoni. Premda im je otišli nekoliko igrača iz udarne postave trener Slavko Petrović ponovo je složio dobar tim koji bi trebao biti u vrhu bh.nogometa.

Širokom Brijegu na megdan stiže Vitez. Aktuelni strateg tima sa Pecare Branko Karačić je u prošloj sezoni sa klupe vodio današnjeg suparnika. Domaći će težiti da u ranoj fazi utakmice postignu pogodak i da na kraju osvoje tri boda. No, gosti najavljuju kako na Pecaru ne stižu s bijelom zastavom.

Novi premijerligaš Krupa na Vrbasu debi u elitnom razredu imat će u okršaju s ekipom Mladosti Doboj Kakanj.

Raspored i satnica:

Krupa na Vrbasu – Mladost Doboj Kakanj 17:30 sati (prijenos na Moja TV) Široki Brijeg – Vitez 19:30 sati (prijenos na Arena Sport 4)

Zrinjski – Radnik 20:00 sati

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Čelik – Metalleghe 1:3 Sloboda – Olimpic 3:0 Željezničar – Sarajevo 1:1