Francuz se kaje
130

Zouma žestoko kažnjen zbog šutiranja mačke: Izgubio sponzore, a ljubimci mu oduzeti

E. B.
Kurt Zouma (Foto: EPA-EFE)
Kurt Zouma (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Francuske Kurt Zouma je žestoko kažnjen zbog šutiranja mačke, te su mu i oduzeti njegovi kućni ljubimci.
Zouma (27) je snimljen kako udara ljubimca u svojoj vili vrijednoj dva miliona funti, a kamerom je sve zabilježio njegov brat.

Francuski reprezentativac na snimku podiže mačku i potom je udara, a zatim juri životinju po kuhinji pred djetetom. Snimak je šokirao brojne ljude, a u međuvremenu Zouma se izvinio, poručivši da je u pitanju "izolirani" incident.

No, to nije spasilo iskusnog štopera žestoke kazne. Britansko kraljevsko društvo za zaštitu životinja je ekspresno reagovalo i oduzelo dvije mačke koje je Zouma držao kao kućne ljubimce, a njegov klub West Ham je također reagovao.

Zouma je dobio maksimalnu moguću kaznu, te će ostati bez dvije sedmične plate - ukupno 250.000 funti koje će biti donirane azilima.

Također, londonski klub razmatra i da ga suspenduje za naredni meč protiv Leicestera 13. februara nakon što su brojni navijači bili zgroženi kada su ga vidjeli sinoć u prvoj postavi protiv Watforda.

No, kazna koju mu je odredio klub je blaga u odnosu na njegove sponzore. Adidas i Vitality su prekinuli saradnju s Francuzom, što že biti veliki udarac na njegove finansije.