Nogomet
0

Zoran Plazonić: Imamo snage da osvojimo Kup BiH, pokazat ćemo to u finalu

Piše: D. B.
Zoran Plazonić
Zoran Plazonić
Nogometaši Širokog Brijega u srijedu na svojoj Pecari u prvoj utakmici finala Kupa BiH dočekuju Olimpic. Nakon serije loših rezultata u Premijer ligi BiH, gubitka liderske pozicije, a kasnije i šansi za titulu, Širokobriježani sve nade polažu u Kup BiH. Nogometaš tima sa Pecare Zoran Plazonić vjeruje da njegov tim ima snage da osvoji trofej i zaključi uspješnu sezonu.

Široki je nakon osvajanja titule jesenjeg prvaka pao u formi i izgubio šanse za titulu, a sada je u pitanje došao i nastup u Evropi. Priliku da se iskupe navijačima Širokobriježani imaju u dvije utakmice finala Kupa BiH.

"Imali smo sve u svojim rukama, mogli smo biti prvi, ali smo tu šansu prokockali. Nećemo se vaditi na umor, imali smo pehova i povreda, pa je to razlog oscilacija u igri. Sada smo u situaciji da se borimo za Kup BiH, to nam je cilj i šansa da osvojimo trofej, ali i da izađemo u Evropu", izjavio je Plazonić za portal Klix.ba

On očekuje zanimljivo finale.

"Bit će veoma zanimljivo, i mi i oni do trofeja, ali i Evrope, možemo samo osvajanjem Kupa BiH. Bit će neizvjesno u obje utakmice. Nadam se da ćemo pobijediti kod kuće bez primljenog gola, što bi nam mnogo značilo za revanš u Sarajevu", rekao je nogometaš Širokog Brijega.

Širokobriježani finale dočekuju s problemima u igračkom kadru.

"Imamo dosta povrijeđenih, sedam ili osam igrača, ali imamo i širok kadar koji može ostvariti zacrtani cilj. Bilo bi bolje da igramo prvu utakmicu u gostima, jer publika može biti dvanaesti igrač. Kada je najteže, navijači su tu da pomognu", kazao je Plazonić.

O Olimpicu je govorio s respektom, ali je uvjeren u trijumf svog tima.

"Olimpic je neugodan protivnik, ekipa sastavljena od dobrih igrača. Imaju nekoliko individualaca opasnih po naš gol, ali mi imamo i snage i želje da osvojimo Kup BiH, što ćemo pokazati u finalu", završio je Plazonić.

Utakmica Široki Brijeg - Olimpic se igra u srijedu.