Zenica
0

"Zmajevi" u četvrtak igraju za Kenana Kremića

FENA
Sa pres-konferencije (Foto: ZEDA)
(Foto: ZEDA)
"Zmajevi za Zeničko srce" naziv je sportsko-revijalnog spektakla u četvrtak, 30. decembra, u 18 sati u Gradskoj areni Zenica.

Malonogometna utakmica u kojoj će nastupiti bivši i sadašnji nogometni reprezentativci BiH, estradne zvijezde, glumci i druge poznate ličnosti, održat će se radi prikupljanja sredstava za liječenje Kenana Kremića (33) koji boluje od akutne limfoblastne leukemije ALL-L2.

Kako su danas na pres-konferenciji izjavili predstavnici Foruma građana Zenice i Regionalne razvojne agencije centralne BiH, koji su organizatori humanitarne utakmice, učešće u akciji najavili su nogometaši Emir Spahić, Edin Džeko, Senijad Ibričić, Miralem Pjanić, Elvir Bolić, Elvir Baljić, Nermin Šabić, Senad Brkić, Almir Tolja, Mirsad Dedić, glumci Enis Bešlagić, Tarik Filipović, pjevač Hari Varešanović i mnogi drugi.

U prodaju je pušteno oko 6.000 ulaznica po cijeni od pet KM. Za Kremićevo liječenje i oporavak potrebno je 350.000 KM, od čega je kroz razne donacije, te brojne projekte među kojim je i koncert Seke Aleksić, osigurano 234.000 KM.