Nogomet
0

Zmajevi se okupljaju u Sarajevu, počinju pripreme za susret s Latvijom

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Sarajevu, gdje će se pripremati za kvalifikacijski susret s Latvijom, 7. juna u Rigi.

Selektor Safet Sušić u petak je objavio imena 22 igrača koje je pozvao za taj meč. Na spisku su: Asmir Begović (Stoke City), Asmir Avdukić (Borac Banja Luka), Jasmin Fejzić (VfR Aalen), Boris Pandža (Mechelen), Emir Spahić (Anži Mahačkala), Toni Šunjić (Zorya Lugansk), Mensur Mujdža (Freiburg), Ervin Zukanović (Gent), Miralem Pjanić (Roma), Senad Lulić (Lazio), Sejad Salihović (Hoffenheim), Adnan Zahirović (Dinamo Minsk), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibričić (Kasimpasa), Muamer Svraka (Željezničar), Miroslav Stevanović (Sevilla), Ivan Sesar (Elazigspor), Avdija Vršajević (Hajduk), Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Džeko (Manchester City), Edin Višća (Istanbul BB).

No, na prvoj prozivci u hotelu "Hercegovina" očekuje se dolazak 12-13 igrača, a prema Sušićevim riječima, ostali reprezentativci priključit će se ekipi nakon što završe obaveze prema svojim klubovima.

Selektor očekuje da se ekipa kompletira 2. juna kada će se pripremama priključiti Vedad Ibišević koji dan ranije sa Stuttgartom igra finale njemačkog kupa protiv Bayerna.

Nogometaši BiH svakodnevno će trenirati u Hrasnici, a prvi trening imat će u ponedjeljak. Planirano je da tokom desetodnevnih priprema Sušićevi izabranici 31. maja odigraju i pripremnu utakmicu s U-21 selekcijom BiH, koju također očekuje kvalifikacijski meč s Albanijom.

Reprezentacija BiH prvi dio kvalifikacija završila je na prvom mjestu, a za siguran plasman potrebno joj je još 12 bodova u preostalih pet mečeva.

"Nadam se da će biti potrebno i manje, ali u ovom trenutku, to je 12 bodova. Ja sam optimist. Imamo dobru ekipu, kvalitetne i izuzetno motivirane igrače i ubijeđen sam da ćemo se plasirati na SP", kazao je Sušić.