Pripreme za duel
65

Zmajevi odradili aktivacioni trening pred utakmicu protiv Luksemburga

E. B.
Foto: NS BiH
Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine su odradili aktivacioni trening pred utakmicu protiv Luksemburga.

Naši nogometaši su jučer stigli u Luksemburg i odradili službeni trening na stadionu Stade de Luxembourg, a jutros su odradili lagano istezanje kako bi što spremniji dočekali večerašnju utakmicu.

Podsjetimo, izabranici Save Miloševića večeras nemaju rezultatski imperativ jer nemaju šansi za direktan plasman na Euro kroz kvalifikacije, ali će ova utakmica biti idealna prilika da selektor testira neke nove igrače koji bi u budućnosti mogli biti jedni od ključnih igrača Zmajeva.

Glavni arbitar utakmice će biti Andris Treimanis iz Latvije, a asistirat će mu sunarodnjaci Haralds Gudermanis i Aleksejs Spasennikovs. Četvrti sudija je također iz Latvije Aleksandrs Golubevs, kao i asistent VAR sudiji Kristaps Ratnieks. VAR sudija će biti Dennis Higler iz Nizozemske.

Utakmica između Luksemburga i BiH igra se večeras na stadionu Luxembourg kapaciteta 9.386 mjesta s početkom u 20:45 sati. Direktan prijenos utakmice osiguran je na kanalima BHT1, a tekstualni prijenos možete uživo pratiti i na portalu Klix.ba.