Nogomet
2.4k

Zmajevi i Humane zvijezde u januaru igraju za poginule Ljute Krajišnike

Klix.ba
Reprezentativci će igrati humanitarnu utakmicu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Reprezentativci će igrati humanitarnu utakmicu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Reprezentativci Bosne i Hercegovine i Humane zvijezde će 3. januara u bihaćkoj dvorani Luke odigrati humanitarni meč u znak sjećanja na Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića, tragično preminule pripadnike navijačke grupe Ljuti Krajišnici.

Utakmicu u spomen na navijače koji su dali svoje živote kako bi bodrili Zmajeve u Kaunasu organizovat će Senijad Ibričić i Adis Nurković.

Uz pomoć Opštine Bihać, Ibričić i Nurković okupit će reprezentativce BiH u dvorani Luke 3. januara, gdje će se odigrati humanitarni meč protiv Humanih zvijezda, za koje će nastupiti pjevači, glumci i novinari.

"Hasib, Vildan i Almir su bili moji sugrađani, moji Ljuti Krajišnici i ovo je najmanje što sam mogao učiniti. Rekao sam da ću posjetiti njihove mezare, što sam i učinio, a sada mi je želja da uz pomoć saigrača iz reprezentacije te njihovih porodica, napravimo spomen-obilježje koje će ostati za buduće generacije", kazao je Ibričić.

On je u organizaciju uključio i Opštinu Bihać, te svoje kolege iz bh. tima.

"Svi igrači su izrazili spremnost da budu uključeni u ovu utakmici. Naravno, neki koji zbog obaveza neće moći prisustvovati utakmici, ali oni će na drugi način pomoći. Igramo za trojicu momaka koji neće biti zaboravljeni. Znam da će dvorana Luke biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a cijene ulaznica će biti simbolične. Naravno, prihod će ići porodicama stradalih, koje će na kraju i odlučiti na koji način će potrošiti taj novac", izjavio je bh. reprezentativac.

Ibričić je naglasio kako je već razgovarao sa nekim glumcima i pjevačima, koji su odmah najavili svoj dolazak, a dodao je kako očekuje i pojavljivanje nekolicine igrača iz drugih zemalja u kojima je igrao, te da će konačan spisak učesnika biti poznat poslije 20. decembra.