Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
lijepa dekoracija, sutra ce zapalit argentince!
A da napišete možda kojeg sarajevskog lokala?
Cengic Vila blizu tramvajse stanice :D
a gdje nego u X-Tend, nema većeg inovatora u BiH od gazde samo da eksperiment prođe kako treba :))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
a sranja ***te xD
Palite, žarite do titule BiH
Apokalipsa.... Ondje stoji ovo: I nasta rat na nebu. Mihovil i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi, ali ne nadvlada. I ne bijaše im više mjesta na nebu. Zbačen je Zmaj veliki, Stara zmija imenom đavao, Sotona, zavodnik svega svijeta. Bačen je na zemlju, a s njim su bačeni i anđeli njegovi. I začujem glas na nebu silan: Sada nasta spasenje i snaga i kraljevstvo Boga našega i vlast pomazanike njegova! Jer zbačen je tužitelj braće naše koji ih je dan i noć optuživao pred Bogom našim. Ali oni ga pobijediše krvlju Jaganjčevom i riječi svojega svjedočanstva: nisu ljubili života svojega sve do smrti. Zato, veselite se, nebesa i svi nebesnici! A jao vama, zemljo i more, jer đavao siđe k vama gnjevan veoma, znajući da ima malo vremena! (Otk !2, 7-12).
U Bosanskoj mitologiji ime zmaja je Zmiuga, malog zmaja Zmiuga loma, a starog zmaja Dederaga. :)
Pa Husein-kapetan Gradasvevic je najvaznija licnost Bosne nakon Kulina bana i Tvrtka Kotromanica. Husein se potpisivao kao Zmaj od Bosne. Hocu da kazem ne moramo ici ni tako daleko u mitologiju..
Apokalipsa ili Otvorenje sv. Ivana apostola. Ondje stoji ovo: I nasta rat na nebu. Mihovil i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi, ali ne nadvlada. I ne bijaše im više mjesta na nebu. Zbačen je Zmaj veliki, Stara zmija imenom đavao, Sotona, zavodnik svega svijeta. Bačen je na zemlju, a s njim su bačeni i anđeli njegovi. I začujem glas na nebu silan: Sada nasta spasenje i snaga i kraljevstvo Boga našega i vlast pomazanike njegova! Jer zbačen je tužitelj braće naše koji ih je dan i noć optuživao pred Bogom našim. Ali oni ga pobijediše krvlju Jaganjčevom i riječi svojega svjedočanstva: nisu ljubili života svojega sve do smrti. Zato, veselite se, nebesa i svi nebesnici! A jao vama, zemljo i more, jer đavao siđe k vama gnjevan veoma, znajući da ima malo vremena! (Otk !2, 7-12).
nije ni meni nikako bilo jasno kakve veze imaju zmajevi i BiH (na moju sramotu) a onda malo pronjuskala po staroj bosanskoj mitologiji i stvarno se iznenadila. Sramota je koliko malo znamo o nasim precima i dalekoj historiji (koja je nevjerovatno bogata) a u skolama vise nas bombarduju grcima, egipcanima itd...Inace koga zanima ima jedan divan blog http://mitologija-bosne.blogspot.com/ pa ko ima vremena..
Koja je to legenda lik :)))
Pomlatiće zmajevi sve, samo nam treba khaleesi Daenerys da osvojimo zapad :)
https://www.youtube.com/watch?v=yUuxG2gsybw
Koji glup članak
viva la chwila
Izgleda fenomenalno djaba u politici smo karina ali zato umjetnost zabava tu smo sampioni
Sad će doći Sveti Juraj i ubiti zmaja (oličenje sotone)
Ako je sv. juraj / georgije postao svetac radi ubistva zmaja, a zmajevi ne postoje, onda je i njegova kanonizacija u sveca diskutabilna
rekoh zmaj je oličenje sotone
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svaka čast, ovo je prava zvijer.
evo ko je zapalio teroristicke zastave i leglo islamskih dzihadista u kiseljaku
Hebali vas vise zmajevi, to je Marijan uveo zmajeve i dijamante, a do tada su bili LJILJANI. Za mene su i dalje LJILJANI. Sve zastave mimo ljiljana kod mene ne dolaze u obzir!
Ljiljani prije svega. Al' zmajevi zvuče opasnije :)
iskreno, zmajevi zvuči seljački
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
stara bosanska domaća životinja, zmaj! i naša mitologija je prepuna zmajeva... i riže i kosih očiju
Evropski narodi imaju zmaja (azhdaju) u svojim mitologijama i predstavlja neshto negativno. Na istoku se zmaj predstavlja u pozitivnom svijetlu. Takodjer, evropski zmaj ima krila, dok istochnjachki nema.