Nogomet
0

Zlatan Ibrahimović prelazi u Milan?

FENA
Italijanski mediji tvrde da Milanovi čelnici ne mogu prežaliti što ih je Inter pobijedio u nadmetanju za švedskog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića, te da će učiniti sve da ga ipak vide u dresu "Rossonera".

Mogućnost da 25-godišnji Ibrahimović zamijeni jedan milanski klub za drugi, još se prije nekoliko dana činila apsolutno nemogućom. Sam je Ibrahimović nedavno objavio da s Interom pregovara o novom ugovoru te da se nada da će predsjednik Intera Massimo Moratti u pregovorima biti jednako odlučan kao prošle godine kada je Milanu u posljednji čas "ispred nosa oteo"' švedskog reprezentativca.

Novi Ibrahimovićevi novčani zahtjevi, navodno da traži dvostruko više novca po sezoni, i izjave da bi u Interu želio vidjeti bivšeg sportskog direktora Juventusa Luciana Moggija (koji je jedan od glavnih aktera prošlogodišnjeg skandala u italijanskom nogometu), uzdrmale su odnose na relaciji Ibrahimović - Inter.

Zbog komentara o Mioggiju Moratti je navodno već želio kazniti Šveđanina s 50.000 eura, ali odustao je u posljednji trenutak kako bi izbjegao dodatno zahuktavanje situacije.

"U ovom trenutku nisam siguran što je istina, a što su napuhali mediji. Istina je da smo s Milanom znali zamjenjivati igrače da bi izbjegli neumjerene, novčano predimenzionirane ugovore, ali mislim da to u slučaju Ibrahimovića nije izgledno", rekao je Moratti.