Nogomet
86

Zidane: Uzet ću najbolje od Ancelottija i Mourinha, ne poredite me s Guardiolom

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Zinedine Zidane je izjavio madridskim medijima kako ne želi kopirati rad nijednog trenera, no da će svakako usvojiti neke principe rada od dvojice trenera sa kojima je sarađivao.

"Radio sam s Joseom Mourinhom i Carlom Ancelottijem. Uzet ću najbolje od obojice jer su me naučili dosta o trenerskom poslu. No, neću kopirati nikoga, radit ću po svom i graditi svoju trenersku karijeru. Siguran sam da bi mi obojica savjetovala tako. Moram biti Zidane", poručio je legendarni Francuz, koji je zamolio da ga novinari ne porede sa Pepom Guardiolom.

Naime, Guardiola je, baš kao i Zidane, preuzeo prvi tim španskog giganta nakon vođenja druge ekipe - Guardiola je iz Barcelone B sjeo na klupu Barcelone, a Zidane iz Castille u Real Madrid.

"Nemojte me porediti sa Guardiolom. On je već dokazan trener. Ja ću biti najbolji što mogu. Nikada se nisam poredio ni sa kim kao igrač, a ne namjeravam ni kao trener".

Zidaneu će u radu asistirati Hamidou Msaidie i David Bettoni. Novi fitnes trener bit će Bernardo Reuena, a trener golmana Luis Llopis.