Nogomet
11

Zenica: Narednog vikenda memorijalni turnir u čast tragično preminulog Haruna Mujkića

Piše: E. M.
Memorijalni turnir Harun Mujkić
Memorijalni turnir Harun Mujkić
Treći memorijalni nogometni turnir "Harun Mujkić 2016", u čast tragično preminulog dječaka Haruna Mujkića, bit će održan narednog vikenda u Zenici, a svoj dolazak je najavila i jedna ekipa iz Hrvatske.

Harun Mujkić je tragično preminuo u školi za vrijeme školskog odmora, a klub u kojem je trenirao "Tempo sport" odlučio je organizovati i treći po redu turnir kako bi okupio Harunove sportske kolege iz nogometnih klubova i škola nogometa iz BiH; a svoje učešće potvrdila je i ekipa "Marsonia" iz Slavonskog Broda.

Iz Tempo sporta su kazali kako su i ove godine zahvalni što su se njegovi drugovi i prijatelji odazvali njihovom pozivu za učešće na turniru.

Cilj turnira je održati lijepa sjećanja na našeg Haruna Mujkića koji je tragično nastradao 18. septembra 2014. godine. Evo već treću godinu zaredom turnir nas okuplja i to je praznik drugarstva, dobre igre i lijepih sjećanja na našeg igrača. Uvijek smo bili ponosni i bit ćemo ponosni što smo se mogli igrati i družiti sa Harunom", poručili su iz Tempo sporta.

Na turniru će učestvovati 16 ekipa 2007. godišta, koje će biti podijeljene u četiri grupe sa po četiri tima, a prva dva tima prolaze u četvrtfinale.

Prve utakmice bit će odigrane u subotu 24. septembra od 9 sati, a u nedjelju će biti odigrane četvrtfinalne i polufinalne utakmice, kao i utakmice za prva tri mjesta. Najuspješniji će biti nagrađeni peharom i medaljama.

Učesnici turnira su: Marsonija (Sl. Brod, Hrvatska), OFK Sport Team (Banja Luka), SK Bambi (Tuzla), FA Academica (sarajevo), FK Novi Grad (Sarajevo), AF Sporting (Sarajevo), FK Atletico (Sarajevo), Sport Prevent (Bugojno), NK Rijeka (Vitez), ŠN Romari (Vitez), Mladost (Kakanj), SK Pjetlić (Tuzla), Tempo Sport 07 (Zenica), OFK Biser (Sarajevo), Tempo Sport 08 (Zenica) i Derbi (Sarajevo).