Finale Kupa BiH
0

Željo remijem u Banjoj Luci nadomak trofeja

Sarajevo-x.com
Foto: BHT
Foto: BHT
U prvoj utakmici finala Kupa BiH nogometaši Borca i Željezničara odigrali su 1-1. Domaći su od prve minute krenuli snažno s ciljem da što prije postignu pogodak.
Incijativa se isplatila već u 10. minuti. Ćulum gubi loptu na sredini terena, a Stančeski sjajno proigrava Vukelju koji prebacuje Šehića za 1-0.

Nove duboke uzdahe na tribinama izazvao je Kajkut u 29. minuti. Dobro je šutirao iz slobodnog udarca, ali je golman gostiju bio oprezan.

U posljednjih petnaest minuta prvog dijela Željezničar je pokušao izjednačiti, ali osim šanse Bekrića nisu ozbiljnije zaprijetili Banjalučanima. Na odmor se otišlo kod rezultata 1-0 za Borac.

Izabranici Zorana Marića stvorili su dobru šansu odmah u nastavku. Naime, Vukelja je napravio solo-prodor, šutirao, ali kapiten "plavih“ izvanredno interveniše i spašava siguran pogodak.

U 55. minuta svoj šut iz slobodnjaka oprobao je Mirsad Bešlija. No, lopta odlazi preko gola. Do novog uzbuđenja čekalo se do 71. minute kada Bekrić centrira, a Popović lagano šutira u domaćeg golmana. To je ujedno bio prvi udarac u okvir gola Banjalučana.

Šest minuta kasnije odlična šansa za Borac. No, Stančeski iz izgledne prilike prebacuje gol.



Poravnanje je stiglo u 84. minuti. Bešlija je sjajno ubacio sa desne strane, a Višća je matirao Sušca.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa Željo pred revanš koji je na programu 19. maja ima velike šanse da osvoji prvi trofej ove sezone.