Nogomet
0

Trofejni trener Ramalho odbio brazilsku reprezentaciju

Totalsport
Muricy Ramalho
Muricy Ramalho
Trener nogometaša Fluminensea i jedan od najcjenjenijih stručnjaka u Brazilu u ovom trenutku, Muricy Ramalho, otklonio je mogućnost preuzimanja brazilske reprezentacije.

Njegova ekipa trenutno je vodeća na tabeli brazilske Serije A s 22 boda iz deset utakmica. Na vrh se probila domaćom pobjedom (1-0) nad Cruzeirom u četvrtak.

"U ovom trenutku posvećen sam isključivo Fluminenseu. Serie A zahtjevno je takmičenje i, ukoliko niste u potpunosti fokusirani na to što radite, ne mogu to biti ni vaši igrači. Ukoliko, pak, jeste, teško je misliti na nešto tako važno kao što je brazilska reprezentacija", rekao je 54-godišnji trener, koji je s nogometašima Sao Paula osvojio tri uzastopna brazilska naslova od 2006. do 2008. godine.

Brazilski nogometni savez danas (petak) bi trebao objaviti ime novog selektora. Uz Ramalha, najveći su favoriti Mano Menezes iz Coriinthiansa i Luiz Felipe Scolari iz Palmeirasa, obojica zaposleni.

Ramalho očito ima velike planove s Fluminenseom, kojeg predvode bivši reprezentativci Belletti i Fred, a koji je jedini put u historiji brazilski prvak postao 1984. godine.