Nogomet
1

Željo briljirao u Trebinju, u Zenici bez golova

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U mečevima koji su odigrani u okviru 24. kola BHT Premijer lige s početkom u 15:30 sati, slavio je Željezničar, dok su Olimpic i Travnik, te Čelik i Vitez remizirali.

FK Leotar - FK Željezničar 0:3

Plavi su u gostima kod Leotara poveli u 17. minuti susreta. Strijelac je bio Bogdanović a asistent pogotka Bajić. U 23. minuti nadmoćni Željezničar ponovo zatresa mrežu domaćina. Bajić je izveo korner a Sadiković postiže pogodak. Bilo je to 2:0 za Plave. Na povratku s pauze, gosti ponovo postižu pogodak. Strijelac u 47. minuti bio je Svraka. Susret je okončan rezultatom 3:0 za gostujući Željezničar.

FK Olimpic - NK Travnik 1:1

U ovom susretu nije bilo mnogo šansi. Veziri su u 32. minuti poveli 1:0 preko Dudića koji je zatresao pritvničku mrežu. U 90. minuti potpuno iznenađenje. Olimpic je preko Zeca izjednačio na 1:1 i utakmica je okončana remijem.

NK Čelik - NK Vitez 0:0

Igrači Čelika vladali terenom, ali Vitez se dobro branio. U 6. minuti susreta Čelik je imao odličnu šansu, ali Alispahić ne uspijeva pogoditi. Isto se dogodilo u 47. minuti , ali Bajraktarevićeva lopta odlazi preko gola. U 70. minuti Čelik ponovo pokušava doći u vodstvo, ali Grahovac šutira pored gola. Utakmica je okončana bez golova.