Predsjednik NS BiH
30

Zeljković s tribina bodrio Džeku i Krunića u Antaliji, jedna stvar ga ohrabrila pred baraž

N. M.
Zeljković na tribinama stadiona u Antaliji (Foto: Instagram)
Zeljković na tribinama stadiona u Antaliji (Foto: Instagram)
Bosanskohercegovački reprezentativci Edin Džeko i Rade Krunić danas su sa Fenerbahčeom stigli do pobjede u 24. kolu turske Super Lige, a sa 2:0 je istanbulski tim savladao Antalyaspor u gostima.
Imala su ova dva Zmaja danas i podršku s tribina od Vice Zeljkovića, predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koji se javio iz Antalije.

"Danas sam imao priliku da prisustvujem utakmici turskog prvenstva između Anatalyjaspora i Fenerbahčea, za koji su nastupili Edin Džeko i Rade Krunić", napisao je Zeljković na svojim zvaničnim profilima na društvenim mrežama.

Jedna stvar s današnje utakmice Zeljkovića posebno raduje.

"Fenerbahče je pobijedio rezultatom 2:0 i zadržao prvo mjesto na tabeli, a naši reprezentativci bili među istaknutijim pojedincima na terenu, što ohrabruje pred martovske baraž utakmice", dodao je Zeljković.

Krunić je odigrao cijeli meč u pobjedi Fenera, dok je Džeko igru napustio u 83. minuti susreta. Pobjedu su istanbulskom timu donijeli Under i Batshuayi.

Podsjećamo, polufinale baraža za Evropsko prvenstvo Zmajevi će igrati protiv Ukrajine 21. marta u Zenici, a u eventualnom finalu sastat će se s boljim iz duela Izraela i Islanda.