Predsjednik NS BiH
91

Zeljković nakon imenovanja Kodre: Danas smo uradili najbolju moguću stvar za nogomet u BiH

E. B.
Foto: I. L./Klix.ba
Vico Zeljković (Foto: I. L./Klix.ba)
Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je danas jednoglasno imenovao Mehu Kodru za nasljednika Faruka Hadžibegića na poziciji selektora Zmajeva.
Predsjednik NS BiH Vico Zeljković je istakao kako je zadovoljan izborom novog selektora.

"Direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović je tokom proteklog perioda obavljao razgovore s kandidatima i Izvršni odbor je na njegov prijedlog izabrao jednoglasno Kodru. Želim Kodri čestitati na imenovanju, a ja sam lično zadovoljan što smo postigli dogovor", kaže Zeljković i dodaje:

"Mi nismo odustali od cilja, a to je plasman na Euro. Nažalost, start kvalifikacija nije bio po planu i mi kao Savez i ja kao predsjednik stojimo iza naših odluka, kako iza dobrih, tako i iza loših, ali nastojimo da ne ponavljamo loše stvari. Danas smo uradili najbolju moguću stvar za nogomet u BiH jer Kodro ima kapacitet i znanje da nas odvede na Euro", istakao je Zeljković koji je dodao da je Kodro dobio ugovor do kraja ciklusa kvalifikacija koji uključuje i baraž.

"Kodro bi vodio ekipu i u eventualnom baražu, ali mi ne želimo pričati o baražu, mi želimo osvojiti drugo mjesto i direktno otići na Euro iako broj bodova ne izgleda sjajno. Želim Kodri sreću", poručio je Zeljković.

Sa Zeljkovićem se slaže i direktor reprezentacije Misimović.

"Kodri, prije svega, želim sreću. Loše smo startali i morali smo mijenjati selektora. Nažalost, Kodro i ja smo kratko sarađivali na relaciji selektor-igrač, ali dosta toga sam i tada vidio dobrog kod njega. Imamo realne šanse da se plasiramo na Euro, sljedeće tri utakmice su vjerovatno ključne. Moramo osvojiti devet bodova i tada će doći do odlučujuće utakmice protiv Slovačke u posljednjem kolu. Optimisti smo, ali za ne daj Bože, ima i baraž", rekao je Misimović.