Liga prvaka
0

Željezničar želi dobar rezultat protiv Maribora

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
U okviru 2. pretkola Lige prvaka Maribor će večeras na svom terenu ugostiti sarajevski Željezničar. Izabranici Amara Osima naglašavaju kako vjeruju da mogu napraviti dobar rezultat u ovom meču.

Pripremne utakmice pokazale su da bh. prvak može parirati Slovencima.

"Maribor jeste kvalitetna ekipa, ali imaju i slabih tačaka, koje ćemo mi pokušati iskoristiti. Vjerujem da bismo uz pravi pristup i nametanje našeg stila igre trebali doći do povoljnog ishoda", naglašava prvi šef struke Plavih Amar Osim.

Tim sa Grbavice nije mnogo mijenjao ekipu. Uz nekoliko pojačanja možemo zaključiti da su Plavi jači nego prošle godine.

Nogometaši Željezničara najavljuju makismalno zalaganje u okršaju sa Mariborom.

Svi pokazuju veliku želju za uspjehom, tako da pristalice Željezničara sa dosta optimizma očekuju susret na Ljudskom vrtu.

Strateg Plavih ističe da je zadovoljan radom na pripremama.

S druge strane, u taboru Maribora su uvjereni da mogu slaviti u dvoboju sa bh. prvakom.

"Prva utakmica ne donosi odluke, ali je vrlo važna. Mislim da će putnika u narednu rundu odlučiti meč u Sarajevu. Željo sigurno nije došao da se brani. Očito je da su dominantni u nacionalnom prvenstvu. Dakle, veselimo se kvalitetnom suparniku. Mi smo dobro radili na pripremama i ja sam optimista", kazao je na konferenciji za novinareDarko Milanič, prvi šef struke Slovenaca.

Prema podacima transfermarkta.de vrijednost Maribora je 10.175.000 eura, dok je vrijednost Željezničara 6.475.000 eura. Oba kluba su najskuplji timovi u svojim državama.

Utakmica na Ljudskom vrtu počinje u 20:00 sati uz direktan prijenos na FACE TV.