Borba za opstanak
111

Željezničar večeras na Grbavici bez prava na kiks, s novim trenerima traži bodove spasa

N. M.
Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba
Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba
Nove utakmice domaćeg šampionata u nogometu igrat će se danas, a u centru pažnje bit će okršaj Željezničara i Širokog Brijega na Grbavici od 20:30 sati.
Radi se o duelu 28. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a koji za Željezničar ima ogromnu važnost u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Plavi ovu utakmicu dočekuju s novim stručnim štabom, pošto je tokom proteklog vikenda smijenjen trener Bruno Akrapović, kao i svi njegovi pomoćnici, a ekipu sada vode Dino Đurbuzović, Haris Alihodžić i Omer Joldić.

Smjena na klupi došla je nakon 16. poraza sezone, koji je Željezničar pretrpio od Posušja na Mokrom Docu, a Đurbuzović će večeras upisati povratnički debi na klupi kao nominalno glavni trener.

Plavi su tako i dalje u zoni ispadanja, šest kola prije kraja, pošto imaju svega 27 bodova iz isto toliko utakmica.

Široki Brijeg na Grbavicu stiže rasterećen, sa 35 bodova na svom kontu što ga drži na sedmoj poziciji.

Jasno je da Željo nema pravo na kiks, a u istoj situaciji je i Igman, koji je bodovno poravnat sa Sarajlijama, a danas od 16 sati dočekuje ekipu GOŠK-a u Konjicu.

To će biti također jako važan meč u borbi za opstanak, a u mnogo povoljnijoj poziciji ga dočekuje GOŠK, pošto ima četiri boda više od Konjičana.

Još se danas sastaju Velež i Sloga u Mostaru od 18 sati, a Rođeni će tražiti tri boda koja bi ih dodatno primakli Evropi.

Svi susreti će biti u direktnom TV prijenosu na Areni Sport.

Raspored 28. kola Wwin lige BiH:

Utorak, 23. april:

16:00 Igman - GOŠK

18:00 Velež - Sloga Meridian

20:30 Željezničar - Široki Brijeg

Srijeda, 24. april:

16:00 Zvijezda 09 - Tuzla City

18:00 Borac - Posušje

20:30 Zrinjski - Sarajevo

Tabela: