Finale Kupa BiH, 1. utakmica
0

Željezničar minimalnim rezultatom savladao Čelik

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Večeras je odigrana prva utakmica finala Kupa BiH. Željezničar je na Grbavici dočekao ekipu zeničkog Čelika. Domaći su u odličnoj atmosferi pred oko 7.000 gledatelja slavili rezultatom 1:0.

Željezničar je sjajno otvorio utakmicu sa Čelikom. Zajko Zeba je pogodio već u drugoj minuti susreta na asistenciju Mirsada Bešlije. Domaći su i nakon vodstva nastavili opsjedati gol Čelika. Dobre prilike nisu iskoristili Edin Višća i Lazar Popović. Gosti su pokušali uzvratiti preko Adina Džafića i Emira Hadžića, ali promjene rezultata nije bilo. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:0 u korist Željezničara.

U prvim minutama nastavka utakmice igralo se uglavnom na sredini terena. Prvu dobru priliku u drugom poluvremenu je imao stijelac vodećeg gola za Željezničar, Zajko Zeba, čiji je šut ovog puta završio pored gola. Željezničar je bio blizu drugog pogotka kada je u 63. minuti stativu pogodio mladi VIšća. U ovoj utakmici se propisno ispromašivao Popović, koji iz nekoliko dobrih prilika nije našao put do mreže gostiju. Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao. Željezničar će sa minimalnom prednošću otputovati u Zenicu gdje će u drugoj finalnoj utakmici Čelik na domaćem terenu tražiti svoju priliku za osvajanje Kupa BiH. Uzvratni susret se igra 25. maja na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Finale Kupa BiH, 1. utakmica:

Željezničar - Čelik 1:0 (Zeba 2.)